opc_loader

Tips voor het beveiligen van je smart apparaten


Door het internet is alles veel toegankelijker geworden. Door een simpele druk op de knop kun je contact maken met de andere kant van de wereld. Tevens is door de opkomst van smart apparaten zoals smartphones en tablets het internet nog dichter binnen handbereik. Dit heeft echter niet alleen maar positieve gevolgen, want hierdoor is het door hackers ook makkelijker geworden om digitaal in te breken. Daarom is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, in dit artikel geven we je enkele tips hoe je het risico kan minimaliseren!


Openbare WiFi netwerken

Veel restaurants, café's, winkels en andere bedrijven bieden openbare WiFi netwerken aan, aangezien dit invloed heeft op de keuze van een consument om een plek wel of niet te bezoeken. Natuurlijk is het heel fijn wanneer je van een dergelijk netwerk gebruik kan maken, echter zit er ook een negatieve kant aan een openbaar WiFi netwerk. Doordat het openbaar is, is het voor iedereen toegankelijk en dus ook relatief makkelijk voor hackers om je gegevens te stelen. Houd er dus rekening mee dat je niet zomaar alle soorten sites bezoekt wanneer je hier gebruik van maakt. Bewaar internetbankieren bijvoorbeeld voor je beveiligde WiFi netwerk thuis.


Downloaden op je smartphone

Ook het downloaden op een smartphone is voor iedereen heel eenvoudig. In de app stores is er keuze uit duizenden applicaties om te downloaden en dus is er voor ieder wat wils. Veel applicatie ontwikkelaars maken misbruik van de toegankelijkheid door een verborgen abonnement systeem op te zetten. Wanneer je een bepaald onderdeel download, of ergens op klikt, zit je vast aan een abonnement. Dit kan oplopen tot wel honderden euro's per maand. Dit merk je echter pas aan het einde van de maand wanneer je de factuur van de telefoonprovider krijgt. Dit trucje wordt voornamelijk op kinderen en tieners toegepast, aangezien zij relatief makkelijk te enthousiasmeren zijn met bepaalde advertenties. Om hoge rekeningen te voorkomen, kun je daarom je kind gebruik laten maken van een prepaid simkaart, hierdoor ben je maximaal het resterende tegoed van de simkaart kwijt. Voor een prepaid simkaart geldt, op is op.


Bij Vicomputer is diverse antivirus software is beschikbaar ter beveiliging van al uw smart apparaten.

Winkelwagen
Afgeprijsd!
24,98 19,98